Zelf ervaren

Kennismanagement

screenshot features kennisprofiel

In Coconut kun je zelf aangeven waar je expertise ligt en hoe jij je wilt ontwikkelen. Ook bij groepen kan een expertise aangegeven worden, waardoor de expertise in de organisatie zichtbaar wordt. Het vinden van kennis is eenvoudig door het gebruik van de geavanceerde zoekfunctie of door het stellen van een vraag in het vraag-het-de-expert forum. 

Kennisprofiel: Laat zien wat jouw ambities zijn en waar jouw expertise ligt

Creëer kansen voor jezelf door te laten laten zien wat je ambities zijn en waar jouw expertise ligt. Op je kennisprofiel kan je gedetailleerd aangeven wat je kennisniveau is. De kennisvelden worden bepaald door de organisatie, zodat deze altijd relevant zijn. 

Integraal zoeken: Vind mensen, documenten en pagina's met 1 zoekopdracht

Alle onderdelen van Coconut, zoals nieuws, profielen, groepen, pagina’s,  fora en bestanden worden doorzocht. Bestanden als PDF’s en Microsoft Word-bestanden vind je zo ook eenvoudig, ook op de inhoud. Het autoaanvulsysteem helpt je de juiste zoektermen in te typen als je naar specifieke kennis zoekt. Zo vind je inhoud en collega’s in één zoekopdracht. 

Groepen: Organiseer mensen op hun expertise

Maak groepen aan rondom een kennisthema en organiseer ze in een kenniscluster. Iedere groep kan aangeven waar deze gespecialiseerd in is. Dit maakt het nog makkelijker om mensen met expertise te vinden. 

Pagina's: Leg kennis vast en deel het met de organisatie

Alle groepen beschikken over een tabje waar pagina’s aangemaakt kunnen worden. Deze zijn te bewerken door alle leden van de groep als een soort wiki. Op deze manier bouw je binnen de context van een groep aan kennisdeling. Deze pagina's worden centraal doorzocht en zijn zo voor de hele organisatie toegankelijk.  

Opleidingen: Kies zelf je opleidingspad

Zijn er interne opleidingen binnen de organisatie, dan kun je de gehele deelnemersadministratie regelen in Coconut. Plan opleidingen in en wijs docenten toe. Mensen kunnen zichzelf inschrijven of interesse tonen. Goed afgeronde opleidingen worden verwerkt in het CV van de deelnemers. 

Forums:  Vraag het de expert

Naast een standaardforum voor discussie biedt Coconut ook een vraag-het-de-expertvariant aan. Deze sectie is speciaal bedoeld om vragen te stellen. Iedereen in de organisatie kan antwoord geven, waardoor een antwoord uit onverwachte hoek kan komen. Je maakt gebruik van de kennis in de gehele organisatie.